Tuesday, 27 May 2014

OHH TIDAK, COKLAT CADBURY???????


ASSALAMUALAIKUM and selamat jauh malam hahahah to all my dear buddies blogger. Info serius yang Miss ANNA ketinggalan nak share, actually hari ahad lagi Miss ANNA dapat tahu cerita pasal CHOCOLATE CADBURY DAILY MILK nie, ohhhhhhh tidakkkkkkkkkkkkkkkk why must you chocolate, too sad sebab this is one of my favorite chocolate everlasting.. OHH MYYY..
DNA Babi (porcine) yang telah dikesan dalam Coklat Cadbury Dairy Milk (Hazel Nut) dan Cadbury Dairy Milk Roast Almond.

Pengesahan ini telah dilakukan oleh pihak Kementerian Kesihatan yang menjalankan analisis ke atas beberapa sample produk cadbury. Daripada analisis yang dijalankan mereka megesahkan bahawa produk Coklat Cadbury Dairy Milk (Hazel Nut), No Siri, 200813M01H I2 dan Cadbury Dairy Milk Roast Almond, No Siri 221013N01R I1 mengandungi DNA Babi.

Coklat Cadbury Di Sahkan Halal?

Dengan pengesahan ini, Pihak Cadbury Confectionery Malaysia Sdn Bhd telah berjanji untuk menarik balik kesemua produk-produk yang terbabit dari pasaran dengan  serta-merta. Dalam perkembangan lain, Pihak Cadbury dalam Facebooknya juga turut mengesahkan bahawa semua produk yang dihasilkan di Malaysia telah disahkan halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim). OMG, dah macam mana lah pula ceritanya nie..arrghhhhhhhhhhhUntuk info dari JAKIM, you ols boleh KLIK SINI YERRRSo bagi peminat-peminat coklat cadbury, sila ambil perhatian ya...^_________^

(k-Bye)................
Assalamualaikum W.B.T