Sunday, 18 May 2014

THE LIEBSTER AWARDS, (DAN AKU TERKENA) HAHAHAHHAH





 Assalamualaikum and selamat malam semua my best buddies bloggers. Anna telah di tag oleh Khamsi Abdullah untuk join segmen nie, so malam nie ANNA akan jawab soalan dalam segemn nie. Siapa-siapa buddies bloggers yang kena tag tu harus jawab taw..heheh, nanti giliran ANNA pula yang akan tag korang, ada lebih kurang 11 bloggers lah macam tu.

Kepada saudara Khamsi, thankx for the tag, and dekat bawah nie adalah soalan dari beliau dan jawapan dari saya.

SOALAN DAN JAWAPAN:

1.KENAPA ANDA BEBRBLOG? 
Saya berblog kerana dapat berkongsi maklumat dengan teman-teman dalam blog, sekali gus dapat mengembangkan penulisan saya dalam puisi, sajak, dan sebagainya. Pendekkan cerita suka menulis dan multimedia..heheheh

2.SUDAH BERAPA LAMA ANDA BERBLOG?
Seingat saya sudah dalam Dua tahun, (masih lagi nie)

3.ANDA RASA ANDA BERBLOG SAMPAI BILA? 
IN SHAA ALLAH sehinggah jasad ini masih mampu dan bertahan.

4.ANDA PELAJAR ATAUPUN BEKERJA?
Saya adalah seorang PELAJAR

5.APAKAH PENDAPAT ANDA TERHADAP REALITI KEHIDUPAN DI kUALA lUMPUR? DI MALAYSIA BAGI YANG TIDAK TINGGAL DI KUALA LUMPUR?
Kuala Lumpur adalah ibu negara Malaysia yang memang suda menjadi terkemuka namanya di seluruh dunia. Tidak hairanlah jika ramai pelancong yang datang ke Malaysia untuk melihat sendiri menara kebanggaan Malaysia yang berbentuk silinder itu. Pada pendapat saya realiti kehidupan di KUALA LUMPUR memang sangat mencabar tidak kira bagi setiap golongan yang tua mahupun yang muda, lebih-lebih lagi bagi golongan generasi baru. Kos sara hidup di Kuala Lumpur memang sangat tinggi, selain daripada kos yang kita ketahui, perubahan cuaca iklim serta penduduk yang sanagt padat dalam negara yang sedang berkembang ini. Kuala Lumpur dan jalan jemnya memang tidak dapat dipisahkan lagi. Selain daripada itu perubahan sosial juga memainkan peranan yang penting terutamanya Kota Raya Kuala Lumpur yang dihimpuni pelbagai jenis kaum, bangsa dan juga agama. Oleh yang demikian realiti Kehidupan di Kuala Lumpur memang sanagt mencabar bagi seorang anak kampung seperti saya.

6.APAKAH BUKU YANG ANDA RASA PALING BERKESAN SELEPAS MEMBACANYA? KENAPA?
Setakat ini apa yerr, lebih kepada buku sastera, sebab disebalik kata-katanya tersimpan berjuta maksudnya.(chewahhhhhh)heheheheheh

7.APAKAH FILEM YANG ANDA RASA PALING TERKESAN SELEPAS MENONTONNYA? KENAPA?
Filem jenis apa yerrrr, banyak filem nonton specially Robocop, Iron Man, Avengers, The Thor, dan sewaktu dengannya, sebab teknologi meraka sungguh awesome gitu..heheheh

8.OLEH SEBAB SAYA MINTA SENI. CABANG SENI APAKAH YANG ANDA MINAT DAN KENAPA?
Hahahaha, semua jenis seni, kerana seni itu indah..hahahah

9.APA YANG ANDA NAMPAK PADA DIRI ANDA PADA 5 TAHUN AKAN DATANG? (KERJA, KEHIDUPAN, EKONOMI ETC?
Ermmmmmmmmmmmm belum nampak apa-apa lagi, hehehehheheh

10.APAKAH PENCAPAIAN ANDA PALING BESAR SETAKAT SEKARANG?
Pencapaian setakat ini apa yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, hehhehehe terlalu banyak kali yaa, LOL,,heheheheh

11.APA NASIHAT ANDA UNTUK SAYA DAN RAKAN BLOGGERS?
Teruskanlah berblogging yaa, jangan lupa kawan, jika ada salah silap harap dapat tegur lah yaa..hehehehhehehehehehehhehhheheheehhehe

Haaaaaaaaaaaa, selesai juga akhirnya ANNA menjawab soalan soalan ini, Maaflah yerr jika ada terkasar bahasa, hehehehhe.

Owkay so lets get strtaed, dekat sini ada beberapa rules yang perlu diikuti.
Rules when being nominated :
1-Mention the person who nominated you with a link to their blog. 
2-Answer the 11 questions asked. 
3-Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential. 
4-Create 11 of your own questions for them to answer. 
5-Notify your nominate.

Dan sekarang tibalah masanya saya melontarkan beberapa soalan kepada my best buddies bloggers..hehehhehehe

1.Berapa lama anda berblog?
2.Tempat yang anda ingin sangat pergi? Kenapa?
3.GOLD or SILVER?
4.Tiga perkataan ringkas mengenai diri anda?
5.Minat dengan runningman? Member yang mana satu anda minat?
6.Antara Malam dan Siang, yang mana satu? Kenapa?
7.Jika diberi peluang anda menjadi jutawan, apakah yang pertama sekali anda lakukan?
8.Antara kenangan yang paling happening dalam hidup anda?
9.Senaraikan 5 benda yang anda benci?
10.Senaraikan 5 benda yang anda suka?
11.Komen ihklas tentang blog ANNA?heheeeeeeeeeeee

Baiklah itu adalah antara soalan-saoalan saya, dan mangsa soalan saya ialah:

http://stanzaku.blogspot.com/
http://whiteroses2013.blogspot.com/
http://nineteencapri.blogspot.com/
http://duniazumal.blogspot.com/
http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/
http://dairisally.blogspot.com/
http://encikket.blogspot.com/
http://ecahwacha.blogspot.com/
http://qileh.blogspot.com/
http://sitracey.blogspot.com/
http://amysigadisweird.blogspot.com/

HAHAHAHAHAHHAHAH, SELAMAT MENJAWAB LAH YERRRRRRRR



(k-Bye)................
Assalamualaikum W.B.T

 AHAD, 25/5/2014: UPDATE FOR LIEBSTER AWARDS FROM ENCIK KET

ASSALAMUALAIKUM AND SELAMAT PETANG YOU OLS,..
So hari ini anna kena tag lagi oleh my buddies blogger si ENCIK KET nie, thanks yaa sebab tag anna..hahhaha, kalau jawapan anna tu ada terselit bahasa sabah harap di maafkanlah yaa..hehehhe

So dekat bawah nie adalah soalan dari Encik Ket and Jawapan dari saya..hehe


1.  Bio awak secara ringkas.
Anna, 23, Tawau Sabah, masih belajar
2.     Gambarkan pada saya kehidupan awak sekarang?
Dipenuhi dengan assignement, task, resaerch dan exam
3.     Dalam hidup ni, apa perkara yang paling membawa erti?
Cinta dan kasih sayang dalam kekeluargaan...(bagi pandangan anna lah)
4.     Apa itu cinta menurut anda?
Sebelum mencintai seseorang haruslah cinta diri sendiri dan kenal akan cinta kepada sang pencipta
5.     Senaraikan benda atau hal yang awak benci.
HIPOKRIT, PENIPU, KAWAN MAKAN KAWAN, ORANG YANG MENILAI ORANG LAIN DARI LUARAN, JAGA TEPI KAIN ORANG LAIN, lipas arrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, cicak arrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhh
6.     Senaraikan benda atau hal yang awak suka.
Berkaitan dengan seni, menari, bernyanyi, berpuisi, coklat Ferero Rocher awwwwwww, Ais Krimmmmmmm, kucinggggggggggggggggg..hehehheheh
7.     Apa impian atau cecita awak yang sudah tercapai?
Alhamdulillah menjadi seorang mahasisiwi 

8.     Bila bercakap soal persahabatan, apa pandangan awak?
Berharap untuk persahabatan itu kekal sehinggah ke JANNAH
9.     Bila bercakap soal kehidupan, apa pandangan awak?
Setiap manusia yang hidup dan setiap manusia itu ada akal fikirannya, maka setiap manusia itu ada arah tujuannya sendiri ada yang berhidup mengejar DUNIA, ada yang berhidup mengejar AKHIRAT, dan ada yang hidup mengejar kedua-duanya sekali.
10.  Komen ikhlas awak tentang blog Encik Ket?
Alhamdulillah, anna baru follow blog Encik Ket nie, suka sangat sebab ada pelbagai puisi dan seni, teruskan dengan bersastera yaa ENCIK KET...
Owkay done, alhamdulillah, terjawab juga soalan peperiksaan liebster awards ne..hehehehhe

(k-Bye)................
Assalamualaikum W.B.T