Monday, 14 April 2014

I MEET MY BESTFRIEND WHEN ALMOST 10 YEARS LOST CONTACT

Hellloooooooooooo, yuhuuuuuuuuuuuuu Malam yang indah hari ini, nampaknya Miss ANNA mood happy yang tersangat-sangat lah happynya, sambil ditemani dengan secawan milo panas bersama biskut marrie, hurrmmmmmmmmmmm yummy.

Haaa nampak tajuk entry nie malam, yessssssss Finally i meet my besties di dalam FACEBOOK buat pertama kalinya selepas lebih kurang sepuluh tahun terputus talian. Lama gilerrr tu.

 Taraaaaaaaaa, there she is, her name is Nur Yanie, and I called her Yanie or Yann. She is my bestfriend since Form 1 at SMK KONVEN ST URSULA. Buat pertama kalinya Miss ANNA menjejak kaki ke alam persekolahan menengah ni, dia lah orang pertama yang tegur ANNA and kami pun mulakanlah pperkenalan, cheewahhhhhh. Semenjak dari hari pertama tu, kami sering keluar bersama, rehat bersama, makan bersama, ikut badan uniform pun bersama, nak dipendekkan cerita, kami sentiasa bersama, dah jadi bestfriend.

Tapi, persahabatan kami terpisah apabila Yann berhenti sekolah when we Form 2 if im not mistaken, kalau silap sorry ALmaklum lah kn, sudah lama, jadi memori ANNA nie pun dah samar-samar gitu loh..hehehee.

Semenjak dari hari tu, kami terputus talian, almaklumlah, time tu ANNA tiada telefon, hehehe, Facebook lagi lah kn, memanglah takda. Hurmmmm sedihnya ANNA waktu tu, ALLAH jak yang tahu, berpisah dengan sahabat.

Tapi ALHAMDULILLAH, dengan Izin ALLAH, ANNA jumpa Facebook sahabat ANNA tu, Yann, hehehehe. Gembiranya ANNA, hanya ALLAH yang tahu. Semuanya dari takdir ALLAH, Jodoh Pertemuan itu suratan ALLAH.

Alhamdulillah, sahabat ANNA nie sudah pun mendirikan sebuah masjid dengan pilihan hatinya, Alhamdulillah, bersyukur kepadaMu yaa ALLAH. Tahniah sahabatku, maafkan aku jika tidak dapat menghadiri majlis perkahwinanmu, namun percayalah, aku sentiasa mendoakan kebahagian mu duhai sahabatku. Semoga kekal hingga ke akhir hayat, sehingga ke pintu syurga, AAMIIN YAA ALLAH.

Alhamdulillah, she's have a beautifull baby girl, 2 daughters. TAHNIAH sahabatku, semoga menjadi Isteri yang solehah, serta Ibu yang dapat mendidik puterimu ke jalan ALLAH, AAMIIN YAA RAB, IN SHAA ALLAH dengan izin ALLAH.

Haaa, owkaylah, sampai sini sahajalah coretan hati Miss ANNA yer, nanti kita sambung lagi, ANNA maw sleep, esok ada presentation,hehehe, syukur yaa ALLAH, ANNA sangat gembira malam ini,

(Oppppssssssss to my PEARL, i miss you so much)

much love from MISS ANNA

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T