Thursday, 24 April 2014

IQ TEST: ARE YOU GENIUS??????

Yuhuuuuu, selamat petang semua budyzzzz.
Haa ini cerita semalam taw, sambil ber "Blogwalking" ditemani dengan Hot Chocolate Mocha denga a slice cheese cake semalam tu, Miss ANNA terjumpa pula "IQ TEST; ARE YOU GENIUS", dalam blog sis Bella Luna http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2014/04/iq-test-are-u-genius.html , haaa jemput tengok semua, tekan jer link tu owkay..hehehe, kakak Bella tu mmg cantik orgnya and peramah, hehehe Anna puji sis Bella, jgn marah taw. Jadi tanpa kusedari, ANNA pun tekan and nak test juga IQ nie,hehehe

Over 140 - Genius or near genius

120 - 140 - Very superior intelligence

110 - 119 - Superior intelligence

90 - 109 - Normal or average intelligence

80 - 89 - Dullness

70 - 79 - Borderline deficiency

Under 70 - Definite feeble-mindedness "




Dn ini lah hasilnya setelah ANNA menjawab beberapa soalan, markah ANNA 114, Superior Inteligence, hurmmm ALHAMDULILLAH walaupun bukan very superior or genius kn..hahahahha

haa, jika ingin mencuba, boleh klik nie http://whatsmyiq.co/


Owkay lah, nanti ANNA sambung lagi
(opppsssssss to my PEARL, miss u)

Much love from MISS ANNA

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T

Friday, 18 April 2014

ANAK KAMPUNG VERSI BABY TWINS

Alhamdulillah, finally dapat juga Miss ANNA buka my Baby Blog nie, ALMAKLUMLAH, busy with the assignment and exam. Semalam kawan dalam facebook ANNA, nama dia SITI send a video tentang Si Kembar menyanyi Lagu Sabahan, ANAK KAMPUNG, and you'll know what, i am just like owhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh so cutenya budak kembar nie. Makin Geram pula Miss ANNA tengok.hehe
Haaaaa nie lah si Kembar tu, eeeeeeee comelnya,geram ANNA tengok, heheheh ANNA nie kan suka sangat dengan budak-budak, lebih-lebih lagi bila kembar nie haa, OMG, cute berabis, macam nak cium and gomol jak dua budak nie,heheheheh

Haaaa, there are go, tengok video nie, memang comel, sempat kira catu, dua tiga.heheheh lepas tu suara budak kembar nie eeeeeeeee comel sangat.

Depan sebelah kiri tu Adik, and sebelah Kanan tu Abang, si adik ikut jak si abang tu kan..hehehhehehehe, memang comel.

Acttually, budak kembar nie anak angkat ANNA dalam Facebook, belum pernah jumpa pun,we haven't meet yet. IN SHAA ALLAH panjang umur murah rezeki dengan izin ALLAH, ANNA akan jumpa juga budak kembar nie.

Dear Baby Twins, Aunty ANNA sentiasa doakan kamu berdua supaya jadi anak yang soleh yaa kembar. In Shaa ALLAH, Aunty ANNA akan jumpa juga kamu berdua, mungkin bukan sekarang tapi pasti kita jumpa juga dengan izin ALLAH, emmmuahhhhhhhhhhhhhh geram tengok gambar budak kembar nie..heheheheh

owkay lah, Miss ANNA menaip sampai sini sahaja yer, thanks sebab sudi baca, In Shaa ALLAH nanti ANNA sambung lagi, adioss amigossssssssssssssss

(to my Mutiara, ANNA harap awak sihat, in shaa ALLAH)

muchhh love from MISS ANNA

Disediakan khas oleh Chicken Chop + Jus Avocado = Mood LAPARRRRRRRR

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T

Monday, 14 April 2014

I MEET MY BESTFRIEND WHEN ALMOST 10 YEARS LOST CONTACT

Hellloooooooooooo, yuhuuuuuuuuuuuuu Malam yang indah hari ini, nampaknya Miss ANNA mood happy yang tersangat-sangat lah happynya, sambil ditemani dengan secawan milo panas bersama biskut marrie, hurrmmmmmmmmmmm yummy.

Haaa nampak tajuk entry nie malam, yessssssss Finally i meet my besties di dalam FACEBOOK buat pertama kalinya selepas lebih kurang sepuluh tahun terputus talian. Lama gilerrr tu.

 Taraaaaaaaaa, there she is, her name is Nur Yanie, and I called her Yanie or Yann. She is my bestfriend since Form 1 at SMK KONVEN ST URSULA. Buat pertama kalinya Miss ANNA menjejak kaki ke alam persekolahan menengah ni, dia lah orang pertama yang tegur ANNA and kami pun mulakanlah pperkenalan, cheewahhhhhh. Semenjak dari hari pertama tu, kami sering keluar bersama, rehat bersama, makan bersama, ikut badan uniform pun bersama, nak dipendekkan cerita, kami sentiasa bersama, dah jadi bestfriend.

Tapi, persahabatan kami terpisah apabila Yann berhenti sekolah when we Form 2 if im not mistaken, kalau silap sorry ALmaklum lah kn, sudah lama, jadi memori ANNA nie pun dah samar-samar gitu loh..hehehee.

Semenjak dari hari tu, kami terputus talian, almaklumlah, time tu ANNA tiada telefon, hehehe, Facebook lagi lah kn, memanglah takda. Hurmmmm sedihnya ANNA waktu tu, ALLAH jak yang tahu, berpisah dengan sahabat.

Tapi ALHAMDULILLAH, dengan Izin ALLAH, ANNA jumpa Facebook sahabat ANNA tu, Yann, hehehehe. Gembiranya ANNA, hanya ALLAH yang tahu. Semuanya dari takdir ALLAH, Jodoh Pertemuan itu suratan ALLAH.

Alhamdulillah, sahabat ANNA nie sudah pun mendirikan sebuah masjid dengan pilihan hatinya, Alhamdulillah, bersyukur kepadaMu yaa ALLAH. Tahniah sahabatku, maafkan aku jika tidak dapat menghadiri majlis perkahwinanmu, namun percayalah, aku sentiasa mendoakan kebahagian mu duhai sahabatku. Semoga kekal hingga ke akhir hayat, sehingga ke pintu syurga, AAMIIN YAA ALLAH.

Alhamdulillah, she's have a beautifull baby girl, 2 daughters. TAHNIAH sahabatku, semoga menjadi Isteri yang solehah, serta Ibu yang dapat mendidik puterimu ke jalan ALLAH, AAMIIN YAA RAB, IN SHAA ALLAH dengan izin ALLAH.

Haaa, owkaylah, sampai sini sahajalah coretan hati Miss ANNA yer, nanti kita sambung lagi, ANNA maw sleep, esok ada presentation,hehehe, syukur yaa ALLAH, ANNA sangat gembira malam ini,

(Oppppssssssss to my PEARL, i miss you so much)

much love from MISS ANNA

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T


HAPPY BIRTHDAY MY ADORABLE NICE AND NEPHEW

ALHAMDULILLAH another year to my adorable niece and my handsome-boy nephew. 13 APRIL AND 14 APRIL.
ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN ADZLAN DAN NURUL ASHIKIN
ALLAH SELAMATKAN KAMU

Alhamdulillah, both of you turn 12 years old already. Sungguh cepat masa ini berlalu kn, rasa macam you still my little baby.Hehehehehhe, Kak ANNA doakan semoga apa yang Adzlan n Ashikin impikan semoga tercapai ya.(opssssssss they used to call me Kakak Nanang rather than Aunty,hahahahha, kakak la sangat yerrr)

Haaaaa yang nie lah birthday boy and birthday girl tu,comelkan mereka, they are so cute, owhh yaa they are not TWINS owkay, that boy, the handsome one his name ADZLAN and he is My Sister's Son, and that girl the beauty one is My Brother's Daughter.

Adzlan born on 13 April 2002 and Ashikin born on 14 April 2002, hahahhahahhahaha beza sehari jak kn, mereka berjanji nie nak keluar sama. Dengan izin ALLAH yang maha kuasa. ALHAMDULILLAH.



So sad that kak nanang cant joined the celebrated Birthday Party, but IN SHAA ALLAH, nanti bila kak nanang balik, kita sambut sama-sama yaa sayang. Kak Nanang doakan semoga Adzlan and Ashikin semoga mencapai apa yang diimpikan dengan izin ALLAH, may ALLAH always protect you, always bless you, and remember dear, that we all as you family always there with you.

Ingat tu, tahun nie akan ada peperiksaan yang penting (UPSR) make us proud to both of you yaa sayang. Perjalanan masih panjang lagi, tapi pilihlah jalan yang ALLAH inginkan..AAMIIN INSHAA ALLAH.

owkay lah, sampai sini sahajalah yaa, nanti ANNA sambung lagi..eheheh
opssssssss to my Mutiara, i miss you soa damn much

MUCH LOVE FROM MISS ANNA

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T


Friday, 11 April 2014

ALHAMDULILLAH IT'S FRIDAY, THANK YOU ALLAH

Helooooooo my Baby Blog, hellooooo my budyzzzz, apa khabar anda hari ini? ANNA harap semuanya sihat-sihat belaka yaa, almaklumlah, weekend its coming. Salam Petang and Salam Jumaat you olls, pengulu segala hari. Jangan lupa minum petang yerrr, menu petang ANNA hari ini, secawan teh panas bersama biskut chipsmore ditemani dengan Assignment yang berlambak (tapi sempat lagi ANNA buat entry nie,,hehehehe senyum sambil tangan di mulut)

Wahhhhhh and finally yuhuuuuuuuuuu It's Friday. ALHAMDULILLAH
yessssssssssssssssssssssssssss I'm Love with it
Hahahahaha, macam nie la wajah ANNA bila datang Hari Jumaat nie, sebab weekend kan, boleh merehatkan diri anda setalah lima hari bertungkus lumus menyiapkan kerja yang berlambak.

"Class listen please, tomorrow we have replacement class owkay, so make sure you all coming tomorrow, NO EXCUSES. The class will be held on 8.00am to 11.00am in BKA2/05. Attendance will be in check. Thank you, Regards you Lovely Lecturer".

Tiba-tiba teringat dengan notice nie, APA!!!!!!! REPLACEMENT CLASS TOMORROW, MORNING PULA TU.arrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh apalah nasib badan. (isshhh isshhh isshhh tak baik ANNA mengeluh taw, ingat tu.) Tanpa ANNA sedari, wajah ANNA berubah menjadi
Alolololololololo, comel sungguh si kecik ini, eeeeeeeeee geram pula ANNA tengok baby nie
Haaa, macam nie lah muka ANNA bila dengar information dari lecturer tu..hehehehhehe,

Walaubagaimanapun, begitulah lumrah kehidupan seorang hamba ALLAH yang ingin mencari ilmu supaya tidak tersesat nanti. Ilmu tidak akan datang dengan sendirinya jika bukan diri kita sendirilah yang mencari ILMU tersebut. Pesanan untuk diri ANNA ini..In Shaa ALLAH aamiin.

Owkaylah yerr my Baby Blog, Miss ANNA mahu sambung dating dengan Mr.Assignment kejap.heheh..Nanti kita continue lagi owkay..

(opssssss to my Mutiara a.k.a Pearl, miss you so damn much)

(KEPADA SEMUA SAHABAT, MAAF JIKA PENGGUNAAN BAHASA KURANG BAIK)

mucchhh love from Miss ANNA


(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T


Thursday, 10 April 2014

MY LOVELY DISNEY FROZEN


Yuuhuuuuuuu, errgghhhhhhhhhhhhhh..opssssss excuse me, kenyang la pulakkkk. Al maklum lah, Anna baru jak abis lunch, you olls jangan lupa lunch taww even busy macam mana sekali pun.

Yesssss hari ini Miss ANNA tiada class, so Anna dating la dengan my Baby BLOG nie.hehehhe (senyum sambil tutup mulut).. Owhhh yaaaa, nampak Tajuk Entry kali nie takk.. "MY LOVELY DISNEY FROZEN"...wahhhh frozen apa pula nie ANNA, siap bagi Lovely Lovely lagi nie..
haaaaaaaaaaaaaaaaaaa, taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, yang nie la Miss ANNA maw cerita tu..hehehhe

I love this cartoon movie, cerita nie mengisahkan kekuatan kasih sayang antara adik-beradik, Quenn Elsa dan juga Princess ANNA, ooppssssssssssssssssssss, nampak nama tu, Princess ANNA owkay, its me, owhhh thank you thank you and thank you so much. Sungguh tak ku sangka dan tak ku duga, dalam Fantasi aku jadi PUTERI rupanya...hahahah (perasan kejap sambil tangan ke bahu and mata keatas) hehehehehhehehe

Al-maklumlah, Anna baru nampak cerita nie, tak kisahlah kawan oiii, you olls nak panggil Anna nie not up to date pun takpe. Biasalah kan, seseorang yang bergelar PELAJAR, memang jarang ada masa nonton movie on date time nie, yaa lah, mana maw pikir assignment yang berlambak, memang tiadalah, Moral of story, terpaksala tunggu bila ada masa..hehehe

Dan Pagi tadilah masa yang ada untuk Miss ANNA menyaksikan cerita ini setelah sekian lama ku nanti-nantikan, yee la, tiada class kn tadi pagi, so pergi nonton cerita nie at my room sweet room..hehehheh


Anna:
Elsa?
(Knocking: Knock, knock, knock, knock, knock, knock)
Do you wanna build a snowman?
Come on lets go and play
I never see you anymore
Come out the door
It's like you've gone away-
We used to be best buddies
And now we're not
I wish you would tell me why!-
Do you wanna build a snowman?
It doesn't have to be a snowman.
Elsa:
Go away, Anna
Anna:
Okay, bye...
(Knocking)
Do you wanna build a snowman?
Or ride our bikes around the halls
I think some company is overdue
I've started talking to
the pictures on the walls-
(Hang in there, Joan!)
It gets a little lonely
All these empty rooms,
Just watching the hours tick by-
(Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock)
(Orchestral)
Anna:
(Knocking)
Elsa?
Please, I know you're in there,
People are asking where you've been
They say "have courage", and I'm trying to
I'm right out here for you, just let me in
We only have each other
It's just you and me
What are we gonna do?
Do you wanna build a Snowman?

Amboiiii  siap bagi lirik untuk dinyayikan lagi yer. Ohh yer, for your information babes, lirik nie Anna ambil dari MR.GOOGLE, hahha semuanya hanya dihujung jari kita..


QUEEN ELSA AND PRINCESS ANNA nie bila ANNA tengok cerita mereka berdua nie kan, ANNA terus teringat dengan my Lovely kakak, we also only 2sisters.

There she is, my one and only KAKAK LIA, owhhh nampaknya Miss ANNA tidak sabar dengan ketibaan Cuti Semester yang cuma berapa bulan jak lagi..aikkkk ANNA mood cuti nampanya youuu, exam belum abis lagi dah pikir pasal cuti..owhh my God.. 

Owkay nampaknya, kalau Miss ANNA sambung lagi cerita nie, memang tiada habisnya, so Miss ANNA sambung dengan dating dengan ASSIGNMENT pula yerrrr. 
Nanti kita sambung lagi, bubyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

(owhh yaa by the way, miss my PEARL so muchhhhh, ermmmmmmmm)

 Disediakan khas oleh MC DONALD CHEESE BURGER + JUICE AVOCADO = LAPAR LAGI

Much love from Miss ANNA

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T

Wednesday, 9 April 2014

EXAM IS JUST AROUND THE CORNER





Hellooooooo you ols..haaa, risau bukan main sampai tahap maw beguling suda nie, EXAM it is just around  the corner..owhhh my god...Semoga Miss ANNA dapat jawab dalam keadaan yang tenang..AAMIIN IN SHAA ALLAH..

Macam mana maw tenang nie, dengan assignment berlambak, dengan task lagi, exam lagi,ya ALLAH syukur nie rambut ndak hilang a.k.a BOTAK..hahahahahah..oppssssssssssss

wahhh wahhh wahhh, bukan main lagi yaa Miss ANNA, assignment belum siap, sempat lagi maw jumpa Baby BLOG nie, siap buat laporan lagi tu..heheheheheh.. Biasalah, maw luahkan dengan sapa lagikan. kalau bukan dengan my Baby BLOG nie..heheheheh


opssssssssssssssssssssss..selfie dulu kejap, bah jangan lupa minum petang walaupun dalam diri ini sibuk memikirkan assignment and exam..heheheeh...

nanti kita sambung lagi owkay..

much love from MISS ANNA

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T