Thursday, 24 April 2014

IQ TEST: ARE YOU GENIUS??????

Yuhuuuuu, selamat petang semua budyzzzz.
Haa ini cerita semalam taw, sambil ber "Blogwalking" ditemani dengan Hot Chocolate Mocha denga a slice cheese cake semalam tu, Miss ANNA terjumpa pula "IQ TEST; ARE YOU GENIUS", dalam blog sis Bella Luna http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2014/04/iq-test-are-u-genius.html , haaa jemput tengok semua, tekan jer link tu owkay..hehehe, kakak Bella tu mmg cantik orgnya and peramah, hehehe Anna puji sis Bella, jgn marah taw. Jadi tanpa kusedari, ANNA pun tekan and nak test juga IQ nie,hehehe

Over 140 - Genius or near genius

120 - 140 - Very superior intelligence

110 - 119 - Superior intelligence

90 - 109 - Normal or average intelligence

80 - 89 - Dullness

70 - 79 - Borderline deficiency

Under 70 - Definite feeble-mindedness "




Dn ini lah hasilnya setelah ANNA menjawab beberapa soalan, markah ANNA 114, Superior Inteligence, hurmmm ALHAMDULILLAH walaupun bukan very superior or genius kn..hahahahha

haa, jika ingin mencuba, boleh klik nie http://whatsmyiq.co/


Owkay lah, nanti ANNA sambung lagi
(opppsssssss to my PEARL, miss u)

Much love from MISS ANNA

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T

Friday, 11 April 2014

ALHAMDULILLAH IT'S FRIDAY, THANK YOU ALLAH

Helooooooo my Baby Blog, hellooooo my budyzzzz, apa khabar anda hari ini? ANNA harap semuanya sihat-sihat belaka yaa, almaklumlah, weekend its coming. Salam Petang and Salam Jumaat you olls, pengulu segala hari. Jangan lupa minum petang yerrr, menu petang ANNA hari ini, secawan teh panas bersama biskut chipsmore ditemani dengan Assignment yang berlambak (tapi sempat lagi ANNA buat entry nie,,hehehehe senyum sambil tangan di mulut)

Wahhhhhh and finally yuhuuuuuuuuuu It's Friday. ALHAMDULILLAH
yessssssssssssssssssssssssssss I'm Love with it
Hahahahaha, macam nie la wajah ANNA bila datang Hari Jumaat nie, sebab weekend kan, boleh merehatkan diri anda setalah lima hari bertungkus lumus menyiapkan kerja yang berlambak.

"Class listen please, tomorrow we have replacement class owkay, so make sure you all coming tomorrow, NO EXCUSES. The class will be held on 8.00am to 11.00am in BKA2/05. Attendance will be in check. Thank you, Regards you Lovely Lecturer".

Tiba-tiba teringat dengan notice nie, APA!!!!!!! REPLACEMENT CLASS TOMORROW, MORNING PULA TU.arrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh apalah nasib badan. (isshhh isshhh isshhh tak baik ANNA mengeluh taw, ingat tu.) Tanpa ANNA sedari, wajah ANNA berubah menjadi
Alolololololololo, comel sungguh si kecik ini, eeeeeeeeee geram pula ANNA tengok baby nie
Haaa, macam nie lah muka ANNA bila dengar information dari lecturer tu..hehehehhehe,

Walaubagaimanapun, begitulah lumrah kehidupan seorang hamba ALLAH yang ingin mencari ilmu supaya tidak tersesat nanti. Ilmu tidak akan datang dengan sendirinya jika bukan diri kita sendirilah yang mencari ILMU tersebut. Pesanan untuk diri ANNA ini..In Shaa ALLAH aamiin.

Owkaylah yerr my Baby Blog, Miss ANNA mahu sambung dating dengan Mr.Assignment kejap.heheh..Nanti kita continue lagi owkay..

(opssssss to my Mutiara a.k.a Pearl, miss you so damn much)

(KEPADA SEMUA SAHABAT, MAAF JIKA PENGGUNAAN BAHASA KURANG BAIK)

mucchhh love from Miss ANNA


(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T


Thursday, 10 April 2014

MY LOVELY DISNEY FROZEN


Yuuhuuuuuuu, errgghhhhhhhhhhhhhh..opssssss excuse me, kenyang la pulakkkk. Al maklum lah, Anna baru jak abis lunch, you olls jangan lupa lunch taww even busy macam mana sekali pun.

Yesssss hari ini Miss ANNA tiada class, so Anna dating la dengan my Baby BLOG nie.hehehhe (senyum sambil tutup mulut).. Owhhh yaaaa, nampak Tajuk Entry kali nie takk.. "MY LOVELY DISNEY FROZEN"...wahhhh frozen apa pula nie ANNA, siap bagi Lovely Lovely lagi nie..
haaaaaaaaaaaaaaaaaaa, taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, yang nie la Miss ANNA maw cerita tu..hehehhe

I love this cartoon movie, cerita nie mengisahkan kekuatan kasih sayang antara adik-beradik, Quenn Elsa dan juga Princess ANNA, ooppssssssssssssssssssss, nampak nama tu, Princess ANNA owkay, its me, owhhh thank you thank you and thank you so much. Sungguh tak ku sangka dan tak ku duga, dalam Fantasi aku jadi PUTERI rupanya...hahahah (perasan kejap sambil tangan ke bahu and mata keatas) hehehehehhehehe

Al-maklumlah, Anna baru nampak cerita nie, tak kisahlah kawan oiii, you olls nak panggil Anna nie not up to date pun takpe. Biasalah kan, seseorang yang bergelar PELAJAR, memang jarang ada masa nonton movie on date time nie, yaa lah, mana maw pikir assignment yang berlambak, memang tiadalah, Moral of story, terpaksala tunggu bila ada masa..hehehe

Dan Pagi tadilah masa yang ada untuk Miss ANNA menyaksikan cerita ini setelah sekian lama ku nanti-nantikan, yee la, tiada class kn tadi pagi, so pergi nonton cerita nie at my room sweet room..hehehheh


Anna:
Elsa?
(Knocking: Knock, knock, knock, knock, knock, knock)
Do you wanna build a snowman?
Come on lets go and play
I never see you anymore
Come out the door
It's like you've gone away-
We used to be best buddies
And now we're not
I wish you would tell me why!-
Do you wanna build a snowman?
It doesn't have to be a snowman.
Elsa:
Go away, Anna
Anna:
Okay, bye...
(Knocking)
Do you wanna build a snowman?
Or ride our bikes around the halls
I think some company is overdue
I've started talking to
the pictures on the walls-
(Hang in there, Joan!)
It gets a little lonely
All these empty rooms,
Just watching the hours tick by-
(Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock)
(Orchestral)
Anna:
(Knocking)
Elsa?
Please, I know you're in there,
People are asking where you've been
They say "have courage", and I'm trying to
I'm right out here for you, just let me in
We only have each other
It's just you and me
What are we gonna do?
Do you wanna build a Snowman?

Amboiiii  siap bagi lirik untuk dinyayikan lagi yer. Ohh yer, for your information babes, lirik nie Anna ambil dari MR.GOOGLE, hahha semuanya hanya dihujung jari kita..


QUEEN ELSA AND PRINCESS ANNA nie bila ANNA tengok cerita mereka berdua nie kan, ANNA terus teringat dengan my Lovely kakak, we also only 2sisters.

There she is, my one and only KAKAK LIA, owhhh nampaknya Miss ANNA tidak sabar dengan ketibaan Cuti Semester yang cuma berapa bulan jak lagi..aikkkk ANNA mood cuti nampanya youuu, exam belum abis lagi dah pikir pasal cuti..owhh my God.. 

Owkay nampaknya, kalau Miss ANNA sambung lagi cerita nie, memang tiada habisnya, so Miss ANNA sambung dengan dating dengan ASSIGNMENT pula yerrrr. 
Nanti kita sambung lagi, bubyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

(owhh yaa by the way, miss my PEARL so muchhhhh, ermmmmmmmm)

 Disediakan khas oleh MC DONALD CHEESE BURGER + JUICE AVOCADO = LAPAR LAGI

Much love from Miss ANNA

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T

Wednesday, 9 April 2014

EXAM IS JUST AROUND THE CORNER





Hellooooooo you ols..haaa, risau bukan main sampai tahap maw beguling suda nie, EXAM it is just around  the corner..owhhh my god...Semoga Miss ANNA dapat jawab dalam keadaan yang tenang..AAMIIN IN SHAA ALLAH..

Macam mana maw tenang nie, dengan assignment berlambak, dengan task lagi, exam lagi,ya ALLAH syukur nie rambut ndak hilang a.k.a BOTAK..hahahahahah..oppssssssssssss

wahhh wahhh wahhh, bukan main lagi yaa Miss ANNA, assignment belum siap, sempat lagi maw jumpa Baby BLOG nie, siap buat laporan lagi tu..heheheheheh.. Biasalah, maw luahkan dengan sapa lagikan. kalau bukan dengan my Baby BLOG nie..heheheheh


opssssssssssssssssssssss..selfie dulu kejap, bah jangan lupa minum petang walaupun dalam diri ini sibuk memikirkan assignment and exam..heheheeh...

nanti kita sambung lagi owkay..

much love from MISS ANNA

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T