Wednesday, 11 December 2013

Dunia Penjagaan Wajah ^_^ PEARL


DUNIA PENJAGAAN WAJAH MISS ANNA..

haiii you ols, Miss ANNA tadi googlewalking cari tips untuk penjagaan kulit wajah nie, ialah, banyak white and blackhead kan..terutamanya dekat tepi hidung nie..lepas tu muka pun rasa kurang selesa, bila kita kurang selesa pasti kita kurang keyakinan kannnn you ols..Perkara semacam itulah yang Miss ANNA menitikberatkan and paling risau.. Yelahhh kulit wajah Miss ANNA nie bukan flawless and delicate skin macam kulit you ols..

So, selepas googlewalking nie, Miss ANNA jumpa banyak petua and tips-tips dari Mr.Google nie dalam penjagaan wajah, hahahah thanks Mr.Google for the info..

Haaa, ada beberapa tips and petua yang telah Miss ANNA combine kan untuk kemudahan..Yiihaaaaaaa lepas nie boleh la Miss ANNA amalkan tips-tips nie kan..Owhhh kulit kusam, ohhh white and blackhead, owhhh pimple a.k.a acne,,get lost from my face, penat suda menampung anda di wajahku ni..hehhehe


>_<CUCI MUKA>_<

  • Amalkan basuh muka selepas bangun pagi sambil berselawat 3x
  • Cuci muka 2-3 kali sehari (make sure you ols cuci tangan dula yaa).
  • Jangan cuci muka berlebihan sebab takut kulit kering then Jerawat pun bermaharajalela di muka.hahhaha.
  • Cuci muka pada kawasan T-Zone dahulu, sebab kawasan minyak sering berpesta..hahahha
  • Pastikan anda bersihkan make-up guna make-up remover dulu supaya ndak ada sisa-sia make-up yang tertinggal, then baru cuci guna pencuci muka, basuh dengan air suam and sejuk..
  • Lap muka dengan menggunakan tuala khas untuk muka, jangan you ols lap muka you ols tu guna tuala lap badan you ols owkay.
  • Lepas tu, jagan lupa pakai toner owkay. Siap suda...hehehehhe

 

>_<PETUA TRADISIONAL & MODEN UNTUK CUCI MUKA>_<

AIR BASUHAN BERAS (MENGHILANGKAN PARUT DAN JERAWAT)
  • Kulit Serius ~> cuci muka dengan basuhan beras yang first.
  • Kulit Biasa ~> cuci muka dengan basuhan beras yang kedua.
  KACANG HIJAU (BUAT PENCUCI MUKA SENDIRI)
  • Ambil Kacang Hijau basuh bersih2 ~> toskan sampai kering ~> kisar sampai halus ~> ambil sikit kacang hijau yang suda di blend tu ~> basahkan guna air sikit ~> letak kat muka macam pakai pencuci biasa ^_^
  • Pakai sebelum tidur.
  • Buat scrub pun boleh juga, tunggu sampai 15 minit, then cuci.
 BEDAK SEJUK
  • Amalkan pemakaian bedak sejuk sebelum tidur
  • bedak yang diperbuat daripada beras
TELUR SEBAGAI MASKER
  • Amalkan masker dengan telu
  • Pecahkan telur and you ols just ambik putih telur tu jak ~> ambil tisu and celupkan ~> tampal pada wajah, biarkan kering then bilas dengan air biasa or air suam. 
JANGAN SENTUH MUKA DENGAN TANGAN
  • Tangan mengandungi banyak bakteria apatah lagi apabila menyentuh barang yang berdebu. Jaid, jangan menyentuh muka dengan tangan.
  • Sebaiknya guna tisu dan juga Clean & Clear oil control firm, oil absorbing sheets. 
  • So ladies, make sure dalam bag you ols always bawa tisu and this clean & clear sheets owkay..
Owkayyyyyyyyyy, thats all for DUNIA PENJAGAAN MUKA, Ladies make sure always take this seriously, selebihnya you ols boleh cari pada Mr.Google tu,. Haa, jagan lupa sebelum buat sesuatu tu make sure always baca Bismillah and Selawat banyak2, paling bagus sentiasa dalam keadaan wudhu,..

Much more love from Miss ANNA..

(k-Bye)................

Assalamualaikum W.B.T